Новини
    Новини ДП Клесівський лісгосп

    ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ В ЛІСАХ УКРАЇНИ

    ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ В ЛІСАХ УКРАЇНИ

    З настанням стійкої сухої погоди різко збільшується ймовірність виникнення пожеж в лісових масивах. Працівники державної лісової охорони доводять до відома громадян, що під час пожежонебезпечного періоду населенню заборено розпалювати багаття на території лісових масивів. Розведення багаття дозволяється тільки у спеціально відведених для цього місцях

    Адміністрація філії «Клесівське лісове господарство» ДП «Ліси України» просить місцеве населення не спалювати суху рослинність на території земельних ділянок в наслідок якої гинуть дикі тварини, різні види рослин, можливо загроза життю та безпеці місцевим мешканцям та існує ймовірність поширення вогню на територію лісового фонду.

    Повідомляємо, що за порушення правил пожежної безпеки в лісах України передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, а саме:

    1. Стаття 77. Порушення вимог пожежної безпеки в лісах України

    · Порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян в розмірі від 1530 грн. до 4590грн.

    · Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян в розмірі від 4590 грн. до 15300 грн.

    · Ті самі дії вчиненні на території природно-заповідного фонду тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 6120 грн. до 12240 грн.

    2. Стаття 771 . Самовільне випалювання рослинності або її залишків

    2.1 Самовільне випалювання рослинності або її залишків тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 3060 грн. до 6120 грн.

    2.2. Ті самі дії вчиненні на території природно-заповідного фонду тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 6120грн. до 12240 грн.

    3. Стаття 245 ККУ. Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу 3.1 Знищення або пошкодження лісових масивів вогнем караються штрафом від 91800 грн. до 153000 грн. або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

    З повагою,

    Адміністрація філії «Клесівське лісове господарство»

    ДП «Ліси України»
    Усі новини